Cases

Voorbeeld 1: Herinrichting ERP systeem & interne processen.

De vraag

De processen stond onder druk door een sterke stijgende omzet (+- 10 miljoen per jaar vanaf 2020). Kun je helpen bij het inrichten van een efficiënt ERP systeem en intern proces.

De Diagnose

Na de inventarisatie bleek er een vraag achter de vraag te zitten. Zo was er veel verloop bij personeel. Er werd niet overal helder over gecommuniceerd.

De Implementatie

De interne organisatiestructuur is vanaf de basis opnieuw opgezet. Heldere werkafspraken beschreven.

Het resultaat

Na twee weken verliep het proces al aanzienlijk sneller. Het project duurde 10 weken. In deze tijd is er een tijdsbesparing van 70% gerealiseerd.

Interne & externe communicatie is verbeterd. Hierdoor zijn medewerkers én klanten meer tevreden.

Voorbeeld 2: Ontwikkeling organisatiestrategie en structuur

De vraag

We zijn een ISO9001 organisatie. Met eenvoudige klantorders tot zeer complexe ‘engineer to order’ projecten. Kun je helpen bij het inrichten van een efficiënt managementproces? 

De Diagnose

Door het ontbreken van organisatie werd de strategie niet gedragen door het personeel. Dit zorgde ervoor dat bedrijfsgroei uitbleef.

De Implementatie

Het ontwikkelen van missie, visie, strategie, kernwaarden en organisatiestructuur. Het opzetten van duidelijke functieprofielen. Een ontwikkelingscyclus en beoordelingsaanpak. Daarnaast het communicatieplan naar het personeel om ze mee te nemen in de verandering.

Het resultaat

Door de duidelijke workflow weet iedereen wat er verwacht wordt. Breed in de organisatie is afgesproken waar iedereen hun eigen rol en taken heeft.

Na dit project zijn ze verder gegaan met efficiënter werken. Dat loopt op dit moment nog.

Vul het formulier in en ontvang het gratis eBook!