Change management

Laat LEAN zichzelf terugverdienen

Verhogen van winstmarge, verkorten van doorlooptijd en verlagen van het aantal uren binnen het proces. Veel bedrijven willen hier stappen in maken.

Menig ondernemer en/of manager is op de hoogte van LEAN. Ze weten wat het kan brengen, maar toch lukt het niet om het te implementeren.

Hoe komt dat?

Verandermanagement lukt regelmatig niet door:

  • Een gebrek aan tijd
  • Druk met het operationele proces
  • Het meekrijgen van medewerkers

Wil je de zaken in beweging krijgen?

Vreemde en deskundige ogen van buiten kunnen hier het verschil maken. LEAN heeft in aanvang lage investeringskosten. Daarnaast is er pas een vervolg als de eerste stap rendement oplevert.

Zo wordt het een kosteloze investering met ongelooflijke rendementen.

Een training LEAN door de ogen van een klant

“Niet op de automatische piloot werken, anders slaan we de plank mis!”

Vakmanschap en flexibiliteit staat hoog in het vaandel bij Van Echtelt Metaal. Tegelijkertijd wil het bedrijf de winstgevendheid en doorlooptijden verbeteren. Alle medewerkers volgden een Lean introductie training van Effeqtief.

Het doel van de training

Doel was het opzetten van een nieuwe Leanbril. Eigenaar Marco Koens heeft een heel duidelijke visie op het toepassen van Lean voor zijn organisatie.

“Door deze training wil ik mijn mensen bewust maken om de Leangedachte in hun dagelijkse werk toe te passen. Zodat ze bewust zijn in hoe ze hun werk slimmer en efficiënter kunnen organiseren.” 

Actief betrekken

Door de medewerkers actief te betrekken in de training en het geleerde direct toe te passen op hun eigen situatie, lukte het een flinke lijst met direct toepasbare verbeteractiviteiten in kaart te brengen.

Hiermee behaalt Van Echtelt Metaal in enkele weken al flink voordeel.

LEAN met een training?

Benieuwd naar de trainingen van Effeqtief? Hier vind je meer informatie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vul het formulier in en ontvang het gratis eBook!